Listedækning, shigles, og glat dækning med tagpap

Grunden til, at tagpap hedder tagpap, er den, at den første tagpap der blev udviklet, var baseret på et indlæg af pap, der var blevet dyppet i tjære og bestrøet med sand.

Denne kombination, blev derefter enten sømmet på brædder, eller lagt ned i varm asfalt. Blev den lagt ned i varm asfalt, blev der som regel lagt 3 lag, som er en opbygning, kaldet buildup.

Man fandt dog ret hurtigt ud af, at man var nødt til at tjære tagene regelmæssigt, da olieopløsningen hurtigt fordampede. Det er derfor, at der i dag stadig ligger grus på mange tage, da det var med til at holde temperaturen nede.​

I dag “slås” man stadig en del med ordet pap, selv om produktet i dag, ikke har noget som helst med pap at gøre. Indlægget er i dag lavet af polyester og glasfiber og tjæren er blevet skiftet ud med Bitumen, som er væsentligt mere holdbar end den var tidligere. Derudover er Bitumen blevet tilsat SBS, som lægger sig rundt omkring oliemolekylerne og langsomgør udtørringen.

I dag, kan du få et produkt, der kan lægges, på stort set enhver hældning og i et væld af farver, der spænder fra antrasitsort til hvid. Mest almindelig er en bestrøning med naturskifer, som bliver mørkere med årene, da det er et naturprodukt.

For at værne om miljøet, vælger man i dag, at fokusere mere og mere på alternative løsniinger, som grønne eller hvide tage, da de afgiver mindre varme og er med til at reducere energien til nedkøling af huset i sommerhalvåret. Der regnes i øjeblikket på, hvor stor effekt det vil have, på den såkaldte drivhuseffekt, hvis man lagde de gamle udslidte paptage om til hvide paptage eller tage med begroning.

Tage med begroning, vil være med til at trække co2 ud af atmosfæren, mens hvide tage vil være med til at sænke temperaturen. De tage, der ikke er synlige, altså de flade industribygninger, kunne i princippet, lige så godt være hvide.

Merprisen er overskuelig og effekten umiddelbar stor, hvis man bruger klimaanlæg for at nedbringe teperaturen i bygningen​​

Kontakt os her.

Horsensegnens Tagdækning